Paivikan Päivi – Reikipolkuni yrittäjäksi saakka

Paivikan Päivi – Reikipolkuni yrittäjäksi saakka

Vielä vuosi sitten en olisi uskonut kirjoittavani blogia yritykseni verkkosivuille, sillä Reiki-polullani hoitajasta masteriksi en etsinyt itselleni sivubisnestä, vaan halusin voida hyvin, löytää oman sisäisen rauhan sekä oppia lievittämään läheisteni mahdollisia kärsimyksiä. Miten ja millainen Reikihoitaja, -opettaja ja yrittäjä minusta sitten tuli? Entä mitä olen oppinut itsestäni ja miten Reiki on auttanut minua ymmärtämään itseäni paremmin?

Olen aina ollut herkkä ja kiltti luonnonlapsi. Luulen, että olen syntymästäni asti tullut paremmin toimeen eläinten kuin ihmisten kanssa. Yksin oleminen ei ole koskaan ahdistanut minua, vaan olen aina viihtynyt erinomaisesti itseni kanssa. Kilttinä ihmisenä olen myös opetellut tulemaan toimeen muiden ihmisten kanssa, vaikka yhdessäolo ei aina ole ollut kivaa ja antoisaa. Erityisherkkänä olen aina vaistonnut muiden toiveet ja tunteet sekä pyrkinyt huolehtimaan siitä, että kaikilla on hyvä olla. Todennäköisesti muilla onkin ollut mukavaa, vaikka itsellä ei aina ole ollut kovinkaan hauskaa. 

Reiki toi rauhan ja palautti ilon elämään

Sitten satuin lukemaan Johanna Blomqvistin kirjan "Kvanttifysiikasta energiahoitoihin - Fyysikon matka mielen" ja kissani loukkasi jalkansa, jonka seurauksena ilmoittauduin Reiki 1 -etäkurssille tutustumaan Reikiin, joka yllätykseni osoittautuikin enemmän itsehoidon ja henkisen kehittymisen menetelmäksi kuin pelkästään muiden hoitamiseksi. Kurssilla puhuttiin siitä, miten oma ego voi tulla hoitamisen esteeksi. Samanaikaisesti tulin myös lukeneeksi Eckhart Tollen kirjan “Läsnäolon voima” ja havahduin siihen, miten radion tapaan oma mieleni suolsi taukoamatonta ajatusten virtaa sekä kuinka paljon se maalaili uhkakuvia ja analysoi puhki asioita. Kävelin ikään kuin ohuella jäällä vain odottaen sen sortumista allani. Reikiä tehdessäni mieli kuitenkin hiljentyi, tunsin rauhan ja ilo alkoi vallata tilaa negatiiviselta ajattelulta. On varmaan sanomatta selvää, että tahdoin tätä lisää.

Kädet muodostavat sydämen ja kuvassa lukee "varaa Reiki-energiahoito"

Reiki-hoitoja muillekin kuin läheisille

Reiki 2 -kurssin myötä aloin varovaisesti itseni ja läheisten lisäksi hoitaa muita, kuten tuttuja ja työkavereita kehittyäkseni Reiki-hoitajana. Ilokseni saatoin havaita, että hoitoni oikeasti tehosivat ja ihmiset kokivat saavansa positiivisia vaikutuksia hoidoista. Myöskin eläinystäväni saivat helpotusta vaivoihinsa. Koirani Iida esimerkiksi parani stressiperäisestä kutinasta, joka oli saada koira-paran kaljuuntumaan. Itsehoidon myötä huomasin myös voivani ja jaksavani paremmin.

Itsetuntemuksen lisääntyminen Reiki myötä

Reiki 3A -kurssilla sydäntietoisuuden opiskelun myötä tutustuin itseeni paremmin. Aloin oivaltamaan kuka olen, kun kaikki roolit riisutaan ja huomasi, että aiemmin taakkana tuntunut erityisherkkyys onkin supervoimani, jonka avulla voin aistia maailman aivan erityisellä tavoin. Suurin oivallukseni oli kuitenkin se, että tunteet ovat energiaa, joita ei tarvitse analysoida, vaan niiden voi vain antaa virrata kehon läpi ilman sen kummempaa pohtimista. Olen myös opetellut muuttuvien muotojen maailmassa päästämään irti ja antautumaan sekä löytänyt armon ja armeliaisuuden niin itseäni kuin myös muita kohtaan.

Oma Reiki-perheeni

Reiki 3B -opettajakurssilla löysin oman Reiki-perheeni. Alusta asti on tuntunut kuin olisimme tunteneet toisemme aina ja olemme pitäneet yhtä siitä lähtien. Ensimmäistä kertaa elämässäni olen vihdoin samalla aaltopituudella muiden kanssa, eikä minun tarvitse vaan ymmärtää loputtomasti ja tehdä mieliksi. Koen myös kiitollisuutta siitä kaikesta positiivisesta, mitä Reiki on tuonut elämääni. Masteriksi valmistumisen jälkeen mielessäni alkoi vähitellen kasvaa ajatus siitä, että voisin jakaa oppimaani sekä Reiki-hoitojen avulla tuoda iloa ja jaksamista muiden ihmisten arkeen. Kundaliinireikin opettelemisen jälkeen tuo ajatus alkoi vähitellen muuttua todeksi.Paivikka – oman näköistä yrittämistä

Yritystoiminnan käynnistämisestä saakka minulle on ollut selvää, että haluan tehdä Paivikasta itseni näköisen yrityksen. Olen järkiperäinen ja maanläheinen ihminen. Jos Reiki sopii insinööritaustan omaavalle ihan tuiki tavalliselle ihmiselle, niin silloin se sopii ihan kaikille. Vaikka energiahoitoihin liittyy paljon sellaista, mitä tiede ei pysty täysin selittämään, haluan Reiki-hoitajana ja masterina välittää tieteelliseen tutkimukseen perustuvaa tietoa Reikistä sekä sen vaikutuksista tukihoitomuotona ja siten hälventää ihmisten epäluuloja aihetta kohtaan. En halua missään nimessä kaupitella ihmeparantumisia, mutta hyvää oloa kylläkin. Ihaninta Reikissä ja Kundaliinireikissä on se, että ne molemmat hoitavat aina kokonaisvaltaisesti niin mieltä kuin fyysistä kehoa tuoden iloa ja jaksamista arkeen.

Koen muista ihmisistä huokuvat tunteet sekä energian kuormittavina ja lähihoitoja tehdessä ehkä hieman häiritsevinäkin, joten etähoitaminen on minulle luontaisin tapa hoitaa muita. Lisäksi etähoito on tehokkaampaa, sillä 20 minuutin etähoito vastaa vaikutuksiltaan tunnin lähihoitoa. Koen myös hoitajana pystyväni hoitamaan sekä auttamaan ihmisiä syvällisemmin ja tehokkaammin etähoitoja tehdessäni. Tästä syystä olen tällä hetkellä valinnut yritykseni palveluvalikoimaan pelkästään etähoitoja. Mikä sen mukavampaa, kuin että voi ottaa hoitoa vastaan omassa kotona rauhassa ja vaikka nukahtaa hoidon jälkeen, jos siltä tuntuu. Hoidettavana tällainen hoitotapa on myös minulle itselleni mieleen.


Metsä ja eteeriset öljyt tukevat jaksamista Reikin ohessa

Reikin ja Kundaliinireikin ohessa ammennan iloa ja jaksamista arkeeni eteerisistä öljyistä sekä yhteydestäni luontoon. Olen käynyt pari shamanismin kurssia ja perehtynyt parantamiseen myöskin tästä näkökulmasta. Yllättäen Reikillä ja shamanismilla on myös yhteistä tarttumapintaa, sillä luonto on minulle paikka, jossa lataan akkujani metsässä vaeltaen ja puita halaten sekä kaikkea elävää kunnioittaen. Eteerisiä öljyjä kohtaan olin tosi pitkään epäileväinen. Sain nimittäin päiviä kestävän migreenin ekakertaa niitä haisteltuani ja pidin niiden tuoksua liian vahvana herkälle hajuaistilleni. Sitten yllättäen kokeilin yhtä öljyä meditaation apuna ja huomasin sillä selvän vaikutuksen sekä mielialaani että vointiin. Tuosta lähtien olenkin arvostanut eteeristen öljyjen hyvää tekeviä vaikutuksia sekä hyödyntänyt niitä arjessani Usui reikin ja Kundaliinireikin rinnalla.

Oma korumallisto

Olen myös aina rakastunut koruja ja ollut kiinnostunut niistä. Ehkä Reiki on saanut luovuuteni kukkimaan, koska kesän myötä yritykseni toiminta tulee laajenemaan omien aromaterapia- ja luontoyhteyskorujen tullessa myyntiin Paivikan verkkokauppaan. Lisäksi myyntiin on tulossa myös luontoyhteysaiheisia luonnonmateriaalista tehtyjä koruja.

Odotan innolla, että pääsen tutustumaan teihin kaikkiin hoitoja tehden ja tietysti kursseilla. Kaikki kurssit ja hoidot voit varata helposti Paivikan verkkokaupasta.


Rakkaudella


Päivi

Takaisin blogiin